A Maldív-szigetcsoport az Indiai–óceánban helyezkedik el, Srí Lanka és India közvetlen szomszédságában. Az Indiai-óceánban az Egyenlítő közelében 800 km hosszan húzódó korallzátony-füzér alkotja az országot. A zátonyok ún. atollokba csoportosulnak. A szárazföld teljes területe kb. 298 négyzetkilométer, így ez Ázsia legkisebb országa. A szigetcsoporthoz összesen 1190 sziget tartozik, amelyek közül 200 lakott. A fő sziget Male.

A Maldív-szigetek az Indiai-óceán egyik fontos kereskedő útjai közé tartozott, így sokféle ember találkozott itt a világ minden pontjáról, régióiból. A népek áramlása miatt a kultúra is színesebb lett, ez érzékelhető a nyelvben, a művészetben, a hitben. A szigetlakók hitbeli meggyőződése elsősorban az iszlám, így a maldív társadalmat a szigorú iszlám jog és vallási hiedelem jellemzi. Azért az iszlám mellett érzékelhető a buddhista hatás is.

A Maldív-szigetek egész évben ideális nyaralóhely. A napok általában forrók és párásak, amit az állandó, lágy szellő tesz elviselhetővé. A hőmérséklet ritkán esik 25°C alá és általában eléri a 30°C-os határt. A víz hőmérséklete 25-29°C között ingadozik, ami tökéletes körülményeket biztosít a nyaraláshoz.

Utasaink a nyaralásukat kiegészíthetik egy Srí Lanka-i körutazással.

FONTOS!

  • Felhívjuk az utazók figyelmét, hogy a külföldieknek be kell tartaniuk a Srí Lanka-i szabályokat és rendelkezéseket, ezek megsértése börtönbüntetést vonhat maga után. Néhány ezek közül: a katonai, kormányzati építmények környékén tilos a fényképezés. Azonos neművel folytatott szexuális kapcsolat jogszabályba ütközik. Buddhista templomokba fedett fővel, sortban, miniszoknyában, ujjatlan pólóban tilos a belépés, a cipőt belépés előtt le kell venni. Buddha szoborral fényképezkedni tiszteletlenség, ami könnyen kivívhatja a helyiek erős, akár tettlegességig is fajuló nemtetszését.
  • A kábítószerrel való visszaélés minden formáját, így a birtoklást is szigorúan büntetik, akár egészen kis mennyiségek birtoklásáért is börtönbüntetés járhat.
  • A nudizmus és a monokini viselése nem javasolt, sértheti a helyieket.

 

Infóvonal

Hívjon minket bizalommal:

+36 1 266 9911, +36 20 438-9910

lupustravel@lupustravel.hu