Mihintale a buddhizmus bölcsőjének számít Srí Lankán, mivel innen eredeztethető a vallás elterjedése a szigeten. Az Anuradhapurától 12 km-re található város fekvése, lélegzetelállító panorámája és történelmi jelentősége miatt az egyik legnépszerűbb zarándokhely az országban.

A krónikák szerint Devanampiya Tissa király vadászat közben megpillantott egy fehér őzet és üldözőbe vette. Amikor utolérte, az őz eltűnt és helyébe az Indiából érkezett Mahinda szerzetes jelent meg. A szerzetes áttérítette a királyt a buddhizmusra, aki hálából egy kolostort építtetett a szerzetesnek és társainak. Mint a többi zarándokhely, Mihintale is több szakaszban épült, a királyok az évszázadok során hatalmas összegeket adományoztak az újabb templomok és dagobák építésére.

Látnivalók Mihintaleban: a Kórház romterülete, a Múzeum, a rózsaszín és fehér virágú templomfák által szegélyezett és 1840 lépcsőfokot számláló lépcsősor, a Kantaka Cetiya dagoba és mellékszentélyei, az Oroszlánfürdő, a Giribandhu dagoba, az Ambasthale dagoba, az impozáns Sila-szikla, a Mahinda ágya, amely egy lapos kő, a Mahaseya dagoba, a Mihinduseya tégla dagoba, amely Mahinda hamvait rejti, az Elefánt templom - Et Vihara, a Kígyófürdő.

Infóvonal

Hívjon minket bizalommal:

+36 1 266 9911, +36 20 438-9910

lupustravel@lupustravel.hu