Az Ádám-csúcsot (Adam's Peak), ami szingalézül Sri Pada, ősidők óta tisztelet övezi. A buddhista hívők szerint ez Buddha lábnyoma, amit a szigeten tett látogatása során hagyott hátra, míg a hinduk Siva lábnyomaként tisztelik. A zsidók és a keresztények is szent helyként tekintenek a 2224 méter magas hegyre, hitük szerint Ádám a Paradicsomból való kiűzetése után itt lépett először a földre.

Az Ádám-csúcs megmászása még az edzett túrázónak is komoly próbatétel, ugyanakkor a Srí Lanka-i utazás egyik fénypontja lehet. A csúcs több könnyebb és nehezebb útvonalon is megközelíthető. Felérve a hegytetőre egy szentély fogadja a fáradt zarándokokat az állítólagos lábnyom felett. Sajnos a lábnyomnak vélt mélyedést nem lehet látni, mert leplekkel van letakarva, viszont életre szóló élmény az utazó elé táruló látvány. A csodás kilátás mellett érdemes megfigyelni, ahogy szépen kirajzolódik a hegy piramist formáló árnyéka.

A napfelkelte csodálatos pillanat, ilyenkor a zarándokok néma csendben figyelik az aranyló napsugarak feltűnését, miközben a szerzetesek dobszóval, kagylókürt hangjával üdvözlik az új nap kezdetét.

Mikor érdemes felmenni az Ádám-csúcsra - Adam's Peak-re? A legalkalmasabb időjárás a hegy megmászására a január és a február. A zarándokok az utat általában éjszaka teszik meg - éjfélkor indulnak-, hogy hajnalban gyönyörködjenek a lélegzetelállító napfelkelte látványában.

Infóvonal

Hívjon minket bizalommal:

+36 1 266 9911, +36 20 438-9910

lupustravel@lupustravel.hu