Colombo az ország egyik legnagyobb városa és egyben kereskedelmi és pénzügyi központja is. Ez az a hely, ahol változatosan keverednek a gyarmati építészet jegyeit magán viselő épületek és a modern felhőkarcolók, a helyi dialektusokban beszélő emberek és a külföldi üzletemberek. Akik szeretik a nyüzsgést és a kulturális kavalkádot, akik képesek felfedezni, mi rejlik a felszín alatt, azok kedvelni fogják ezt a lüktető várost.

Colombonak csak a központja mutat nagyvárosi képet, leginkább kertvárosi jelleg jellemzi. A központ felhőkarcolóit leszámítva, főleg földszintes vagy egyemeletes házak vannak a városban. Sok a zöld terület, az utakat szegélyező fa és a park. A város az esős zónában fekszik, éghajlata mentes a szélsőségektől, az évi középhőmérséklet 27°C körül van. Az óceán közelsége miatt a levegő egész évben párás. Városnézésre a reggeli és a késő délutáni, kora esti órák a legalkalmasabbak.

Városrészeit tekintve Pettah a város nyüzsgő szíve. Olyan mint egy méhkas, hiszen itt hajnaltól napnyugtáig tart az alkudozás, nincs olyan termék, ami ne lenne kapható a bazárban.
Pettah-tól teljesen eltérő képet mutat a Fort városrész, amely régen a holland és a portugál gyarmatosítók központja volt, ezt jól tükrözi néhány gyarmati stílusú épület is. A Fort mára a bankárok és a kereskedők székhelyévé vált. Itt található Srí Lanka saját ikertornya és jó pár luxusszálloda is. 
A Galle Face Green számít Colombo játszóterének. Hétvégeken, illetve amint lemegy a nap, a terület megtelik kite szörfösökkel, krikettezőkkel, piknikezőkkel, kirándulókkal és szerelmespárokkal.

Colombo szolgál helyszínéül a világhírű "Tea aukciónak", ahol 6,5 millió kg tea cserél gazdát hetente.

A város számos nevezetességgel is rendelkezik, amit érdemes felkeresni: a Gangaramaya buddhista templom, a Seema Malakaya templom, a Városháza, a híres Khan Óratorony, a gyarmatosítás idejét bemutató Dutch Period Múzeum vagy a Nemzeti Múzeum. Mindemellett Colombo tekinthető a "vásárlók paradicsomának” is ezernyi bevásárlóközpontjával és boltjával együtt.

A főváros közelében található a dehiwalai állatkert, valamint Mount Lavinia, ami a fővároshoz legközelebb található tengeri fürdőhely. Colombo körzetének legfontosabb buddhista temploma, a Raja Maha Vihara pedig Keleniyában van.

Infóvonal

Hívjon minket bizalommal:

+36 1 266 9911, +36 20 438-9910

lupustravel@lupustravel.hu