1988 óta az UNESCO Kulturális Világörökség részeként is számon tartott festői Kandy az ország második legnépesebb városa, Srí Lanka utolsó királyi fővárosa (1473-1815 között). Hegyekkel és teaültetvényekkel övezett tágas völgyben fekszik 490 méter magasságban és központjában egy hosszan elnyúló mesterséges tó helyezkedik el. A királyok utolsó fellegvára az ország legszebb településeként is ismert.

A "Hegyi Főváros" szépségét az utcákat szegélyező hatalmas fáknak, a sok zöldterületnek, csodálatos fekvésének és a város közepén kialakított tónak köszönheti. A bazárnegyed és a piac lüktető nyüzsgése, színes kavalkádja érdekes kontrasztban áll a tóparti villanegyed nyugalmával, gondozott kertjeivel szemben. Kandy vonzerejéhez kellemes klímája is hozzájárul, hiszen itt az átlaghőmérséklet 25C° körül van és a páratartalma is jóval alacsonyabb, mint az óceánparti településeknek.

Kandy az egyik legnagyobb buddhista zarándokhely. Az egykori Királyi Palotában található Dalada Maligawa, azaz a Szent Fog Temploma, ahol a buddhizmus egyik legszentebb ereklyéjét, Buddha fogát őrzik. A Szent Fog a történelem során a királyi jelvényekkel azonos fontosságúnak számított, így mindig az aktuális uralkodó lakhelye mellett lévő szentélyben helyezték el. Első helye Anuradhapurában volt, majd mindig vándorolt a mindenkori uralkodó székhelyével együtt. 1600-as évek óta mind a mai napig Kandy-ben őrzik. Minden évben egyszer, július-augusztus között lévő holdtöltekor díszes körmenet keretében viszik körbe a városban a Szent Fogat. Ezt az ünnepet Esela Peraheranak nevezik.

A város további nevezetességei: Kandy Nemzeti Múzeum, Archeológiai Múzeum, számos buddhista szentély, Óratorony, Malwatte templom, Rajapihilla királyi fürdő maradványai, Udawattakelle Rezervátum. A városban a kulturális látnivalók mellett számos lehetőség nyílik a vásárlásra: drágakövek, kézműves tárgyak, selymek csábítják a boltokba a turistákat.

Kandy folklór műsor: tradicionális, az ősi, királyi időket felelevenítő Srí Lanka-i táncok. A táncosok hagyományos népviseletben adják elő ünnepi táncaikat. A dobok hangja, a fantasztikus forgatag teljesen elvarázsolja a nézőt. Befejezésül tűznyelők, tűzön járók szórakoztatják a látogatókat.

Kandy környékén található látnivalók: Peradeniya - Botanikus Kert, Matale a fűszerek és a batik városa, Pinnawela - elefántok árvaháza


Infóvonal

Hívjon minket bizalommal:

+36 1 266 9911, +36 20 438-9910

lupustravel@lupustravel.hu