A város, ami időben a második ősi fővárosa Srí Lankának (11-13. század) mára az egyik legjelentősebb turistalátványossággá nőtte ki magát, hiszen itt nem csak a történelmi helyszínekben gyönyörködhet az idelátogató, hanem Srí Lanka természeti adottságaival, állatvilágával is megismerkedhet a környéken található számos nemzeti parknak köszönhetően. Polonnaruwa ősi városa 1982 óta az UNESCO Kulturális Világörökség része.

A több mint 1000 éves romok között sétálgatva egy időutazáson érzi magát az idelátogató. A város az ősi Anuradhapura pusztulása után vette át a vezető szerepet, ám rövid virágzása után a folytonos támadásoknak köszönhetően hamar hanyatlásnak indult. A rövid, de viharos történelme ellenére nagyon sok építészeti emléket hagyott hátra.

Gal Vihara (Kőtemplom) komplexuma az egyik legjelentősebb látnivaló, ahol három nagyméretű, egyetlen szikladarabból kifaragott Buddha szoborban gyönyörködhetünk (álló, ülő és fekvő Buddha). További látnivalók: Királyi Palota, Tanácsterem, a kőből épült Lótusz-fürdő, a nagy Parakramabahu király által építtetett Parakrama Samudraya-tó és a király szobra.

Polonnaruwában a történelmi emlékeken kívül számos szakrális hely is található, mint például Síva Temploma, a Lankatilaka-templom, a Vatadaga kör alakú ereklyeház (sztúpa), a Galpota (Kőkrónika), ami 8 méter hosszú és 4,3 méter széles gránit kőtömb és a régi Szent Fog Templom romjai.

Infóvonal

Hívjon minket bizalommal:

+36 1 266 9911, +36 20 438-9910

lupustravel@lupustravel.hu