Nuwara Eliya az ország legmagasabban fekvő városa. Manapság "Kis Angliának" is nevezik, hiszen itt a levegő mindig tiszta és hűvös (10–15°C), sokszor ködös és esős. A hegyek közötti völgy, ahol a város található, a 19. század közepéig sűrű erdővel benőtt, vadállatokkal teli, lakatlan vidék volt. Ekkor a britek felfedezték a magasan fekvő, de sík és hűvös terület kiváló adottságait és az európaiak körében igen népszerű várossá tették.

Az angol gyarmatosítók kikapcsolódni jártak ide és a sziget tehetősebb lakossága mind a mai napig itt tölti szabadságát. Felejthetetlen emléket hagynak az erre járókban az idevezető út csodálatos vízesései, hegyei, és világhírű teaültetvényei.  A város házai, a golfpályája, a Viktória Park mind a gyarmati időket idézi. Nuwara Eliya ideális kiindulópont a hegyvidék megismerésére. Látnivalói között említendő a Gregory-tó, a Hakgala Botanikuskert, a Horton Plains Nemzeti Park a Világvégével (World's End), a Devon vízesés, az Adam's Peak (Sri Pada), a Ceylon-i sörfőzde, a teaültetvények és a teagyár.

Tea: Srí Lanka Kenyát és Indiát megelőzve ma a világ legnagyobb tea exportőre. A teatermelés körülbelül 200 évvel ezelőtt kezdődött, miután egy járvány miatt tönkrementek a kávéültetvények. A legjobb teaültetvények a 2000 méteres hegyek között találhatók.

Infóvonal

Hívjon minket bizalommal:

+36 1 266 9911, +36 20 438-9910

lupustravel@lupustravel.hu