Colombótól 309 km-re délre helyezkedik el ez az 1259 km²-es park. Nemcsak területének nagysága, hanem változatos domborzata is ideális lakhelyéül szolgál a különböző állatoknak. A Yala Nemzeti Parkban lehet a világon talán a legjobban megfigyelni és lefényképezni a vadon élő leopárdokat és itt látható Srí Lanka nemzeti madara, a dzsungeltyúk is.

A nemzeti park a sziget egyik legszárazabb vidékén, a délkeleti tengerpart mentén terül el. Ez volt az ország első vadrezervátuma. A látogatottabb déli körzet mellett érdemes ellátogatni az északi területekre is. Itt található a Kumana madárrezervátum.

Yala változatos ökoszisztémáiról, valamint kiemelkedően gazdag és sokszínű élővilágáról híres. Tüskés bozótosok, száraz és nedves erdőségek, lápos vidékek, gazdag vízi élőhelyek, homokos tengerpartok, lagúnák és part menti mangróve-erdők jellemzik. A nemzeti park számos állatnak ad otthont, flórája mellett faunája is páratlanul gazdag. Megtalálható itt az elefánt, a vízibivaly, a cibetmacska, az ajakos medve, a lóri és a makákó, a mocsári és a bordás krokodil, a tengeri teknős, a páva, továbbá több mint kétszáz egyéb madárfaj. A világ egyik legnagyobb leopárdpopulációja is itt található. Területén, ahol egykor a Ruhuna királyság virágzott, fontos kulturális emlékek is vannak, ezek közül Sithulpahuwa és Magul Vihara kolostorai a legjelentősebbek.

Infóvonal

Hívjon minket bizalommal:

+36 1 266 9911, +36 20 438-9910

lupustravel@lupustravel.hu